Сакральний вимір мови: осмислення лінгвофілософської концепції Івана Огієнка (на матеріалі книги «Рідна мова») - Шевчук, Зореслава (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2025)
У статті проаналізовано сакральний вимір мови у лінгвофілософській концепції Івана Огієнка на матеріалі книги «Рідна мова». З’ясовано мовні, стилістичні та прагматичні засоби сакралізації слова, окреслено духовно-національній етичні засади розуміння мови як святині та чинника формування особистості.