Леон Раковський у культурному і громадському житті Кам'янця-Подільського наприкінці XIX - на початку XX ст. - Бабюк, Д.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті проаналізовано життєвий шлях мецената і фотографа Леона Раковського, його творчий доробок у галузі скульптури, фотографічної справи та фотомистецтва. Висвітлено його професійну зацікавленість у розвитку останнього, зокрема влаштування фотографічного павільйону в Кам’янці-Подільському, створення макетів поштових карток із зображенням колажів видів міста та їх випуск. Досліджено його участь у громадському житті міста Поділля, зокрема в творчому об’єднанні молодих польських поетів, Подільському церковно-історичному товаристві та ін.