Переселення, виселення та депортація полсьького і німецького населення України в другій половині 30-х років. XX століття - Адамовський, Володимир (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті досліджуються масові виселення, переселення та депортації громадян України за національною ознакою, що здійснювались в другій половині 30-х років. Висвітлюється діяльність спеціальних комісій по переселенню, що створювалися в областях та проблеми організації спецпоселень в Казахстані.