Єгипетські фортеці як оплот військової політики Тутмоса III в Нубії - Яблонський, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
У статті розглядається історія єгипетських фортифікаційних споруд в Нубії та їх вплив на прояви військової політики фараона XVIII династії Тутмоса ІІІ, здійснений аналіз обороноздатності фортець, особливостей перебігу військових кампаній Тутмоса ІІІ в Нубії.