Осередки політичних партій на Поділлі в роки Першої світової війни (1914 - лютий 1917) - Кліщинський, П.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
У статті характеризується діяльність політичних партій в Подільській губернії в роки Першої світової війни. Зазначено, що Поділля, в силу свого прифронтового статусу, а також наявності великої кількості військових, перебувала під пильним наглядом департаменту поліції. Це проявлялося у фактично примусовій евакуації політично активного населення регіону в тилові губернії України чи до Росії, що відповідно, ускладнювало роботу політичних партій. Автор наголошує на діяльності політичних партій різного спектру.