Доля священника Григорія Солов'я - Савчук, П.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
хідця з селянської сім’ї, який прагнув здобути освіту, стати служителем культу. У міжвоєнний період зазнав переслідувань польської влади. Займався літературною діяльністю. Закінчив Львівську богословську академію за сприяння митрополита Андрея Шептицького. У роки німецько-радянської війни працював священиком на парафіях Рівненщини та Кам’янець-Подільщини. Брав активну участь у роботі «Просвіти», українських національних організацій, провів низку патріотичних акцій. У 1948 році заарештований органами радянської влади, був засуджений до 25 років виправних таборів. Реабілітований у 1992 році.