Огієнкознавчі дослідження професора О.М.Завальнюка - Прокопчук, Вікстор (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2013)
На основі наукових праць відомого українського вченого доктора історичних наук, професора О.М. Завальнюка досліджується його внесок у сучасне історичне огієнкознавство. Визначено основні напрями наукових студій історика, найбільш важливі праці, які розкривають основні аспекти життя і багатогранної державотворчої, організаторської, управлінської, науково-педагогічної, освітянської і громадської діяльності І.І. Огієнка в кам’янець-подільський період життя (1918-1920 рр.).