Категорії "краси", "гармонії", "міри", "калокагатії" їх місце та функція в культурному універсумі Івана Огієнка - Лізниченко, Н.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Аналізується ранній і пізній етапи поетичності Івана Огієнка, в яких порушуються художньо-естетичні, філософські, соціально-політичні та моральні питання часу, в якому жив і творив автор.