Просторічна лексема в "Українському стилістичному словнику" Івана Огієнка - Коваленко, Борис; Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядається поняття просторіччя. Підкреслюється, що суржик - це одна з форм українського просторіччя. Зазначено, що просторіччя були сферою наукових інтересів І.Огієнка, який на практиці одним з перших звернув увагу на масове вживання невиправданих русизмів в українській мові й подав рекомендації щодо їх усунення у своєму "Українському стилістичному словнику".