Семінар професора Володимира Перетца та початки наукової діяльності Івана Огієнка - Поліщук, Я.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті з'ясовуються методологічні та організаційні засади семінару професора В.М.Перетца. Цей семінар перетворився в найвидатнішу в дореволюційній Україні наукову школу філологічного напрямку. Наукові інтереси та принципи професора Івана Огієнка склалися під впливом школи В.М.Перетца.