"Міркуймо глобально, працюймо локально, творімо національно!" - Лизанчук, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті йдеться про працю О.Гриніва "Збуджена Україна; самоствердження нації після котузії населення. Непритензійні нотатки" (Львів, 2004), присвячену проблемі теперішнього національного розвитку України.