Література доби Бароко в шкільному вивченні - Лаврусевич, Н.О.; Рарицький, О.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються проблеми українською бароко з погляду їх вивчення у загальноосвітній школі. Висвітлюються взаємозв'язки європейського письменства з творчістю І.Вишневського, К.Зіновієва, з козацькими літописами та латиномовною українською поезією.