Європейські громади України під час селянсько-козацьких повстань - Найман, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті йдеться про трагічні сторінки української історії XVII-XVIII ст., зокрема руйнацію єврейського укладу життя. Автор посилається на оцінки М.Грушевського козацьких повстань XVII ст.