Мемуарні праці Івана Огієнка як джерело вивчення історії національної університетської освіти в Україні у 1917-1920 рр. - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується джерельна значимість мемуарної спадщини Івана Огієнка при вивченні становлення і функціонування національної університетської освіти в часи Ураїнської революції 1917-1920 рр.