Діалектологічні студії І.Огієнка і сучасні проблеми ареальної фразеографії - Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У своїй науковій та видавничій діяльності І.Огієнко важливого значення надавав проблемам української діалектології - записуванню говіркового мовлення та його теоретичному осмисленню. Актуальним для сучасної діалектології залишається систематизація та опис фраземіки всіх українських говорів. Особливу зацікавленість викликають фраземи народних обрядів на території Західного Поділля. У статті окреслено основні засади побудови словника обрядової фраземіки.