Художньо-публіцистичне слово в контексті розвитку та єдності розмаїття культур - Шейко, Каміран (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Розглянуто щоденник Павла Алепського "Подорож патріярха Макара", який подорожував Україною у часи гетьманування Богдана Хмельницького, та наукоі, прозові і поетичні твори Агатангела Кримського, який перебував у відрядженні в Сирії у 1896-1898 роках. На основі праць П.Алепського та А.Кримського показано взаємозацікавленість сирійців і українців культурою, традиціями, побутом.