Вторинна предикація в концепції І.Огієнка та в сучасних інтерпретаціях - Кульбабська, О.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Системність синтаксичних значень поширювальних та ускладнювальних компонентів речення, які встановив І.Огієнко, у поєднанні з такими прийомами і поняттями сучасного синтаксису, як предикація, інформативна достатність/недостатність дієслів-предикатів, трансформація, конденсація набуває можливості стати теоретичним підгрунтям для розмежувння елементарних/неелементарних простих речень.