Рецепція православно-християнських догм в п'єсі "Наталка Полтавка" І.П. Котляревського - Корнійчук, Т.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано систему православно-християнських догм в п’єсі «Наталка Полтавка» І. Котляревського ; розкривається велика організуюча сила релігійних канонів, які виступають своєрідним механізмом саморегламентації людини у навколишньому середовищі.