До справжнього Шевченка. Іван Огієнко (митрополит Іларіон) - один із творців наукової Шевченкіани - Сохацька, Євгенія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Шевченко – творець української національної ідеології. Саме під впливом Шевченкових творів українці перетворилися в міцну свідому націю. Митрополит Іларіон