Шевченкіана Івана Огієнка (Митрополита Іларіона) за сторінками часопису "Віра й культура" (1953-1967 рр.) - Сохацька, Є.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті визначається вклад митрополита Іларіона (Івана Огієнка) у розвиток шевченкознавства. Проаналізовано факти і події гідного пошанування двох ювілеїв Тараса Шевченка - 100-ліття від дня упокоєння (1961 р.) і 150-ліття від дня народження (1964 р.) - і в діаспорі, і в материковій Україні. Чимало фактів вводиться вперше в науковий обіг.