Варіантні форми знахідного відмінка іменників у мовній спадщині Івана Огієнка та сучасні тенденції їхнього вживання - Юносова, В.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджено функціонування варіантних форм знахідного відмінка однини іменників чоловічого роду ІІ відміни в мовній спадщині Івана Огієнка. Виявлено основні тенденції їхнього вживання на матеріалі української літератури кінця ХХ - початку ХХІ ст. З'ясовано низку чинників, які визначають вибір однієї з варіантних форм.