Латинська мова у професійній та науковій спадщині Івана Огієнка - Сторчова, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджується питання відображення латини у професійній та науковій діяльності Івана Огієнка. Зокрема, проаналізовано та систематизовано лексикографічні праці вченого: «Український стилістичний словник» та «Етимологічно-семантичний словник української мови». Розглянуто шляхи адаптації латиномовного матеріалу спадщини Івана Огієнка у навчальний процес класичних університетів України.