Із наукової спадщини Івана Огієнка: правнича парость у духовному житті українського народу - Монастирська, Римма (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Закцентовано увагу на засадах термінотворення в Україні, настановах ученого, дослідника І. Огієнка про єдність, усталеність, соборність наукової термінології. Зокрема йдеться про перші паростки української правничої термінології, укладання першого академічного словника правничої мови, його особливості, оцінку праці І. Огієнком.