Юрій Федькович і німецька література - Ковалець, Л.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
З'ясовується актуальність питання і стан його вивчення, окреслюється «німеччина» в біографії Ю. Федьковича (відповідні події, німецькомовна лектура, контакти із представниками культурної еліти), а також феномен німецькомовної творчості письменника.