Фраземіка південно-західного наріччя: лексикографічний досвід - Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
І. Огієнко важливого значення надавав проблемам української діалектології - записуванню говіркового мовлення та його теоретичному осмисленню. Актуальним для сучасної діалектології залишається систематизація та опис фраземіки всіх українських говорів. У статті проаналізовано досвід укладання фразеологічних словників діалектного мовлення, зафіксованого на території південно-західного наріччя української мови.