Репресивні заходи німецької влади щодо ромів на окупованій Кам'янеччині - Горин, М.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Автор статті на основі першоджерел, зокрема архівних кримінальних справ органів державної безпеки колишнього СРСР, висвітлила окремі факти злочинних дій німецької окупаційної влади та колабораціоністів по відношенню до ромів, які опинилися на території Кам'янець-Подільської області в 1941-1944 роках.