Ейдос дороги в "Енеїди" І.Котляревського - Корнійчук, Т.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються особливості моделювання образу дороги в «Енеїді» І. Котляревського; розкривається семантика шляху у творі як реального фізичного об’єкту і сакрального локусу, що співвідноситься з долею українського народу; розглядається вплив фольклорного та етнографічного матеріалу на авторську рецепцію цього образу.