Антропоцентризм та український персоналізм лінгвістичної концепції Івана Огієнка - Видайчук, Т.Л. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовані погляди вченого-енциклопедиста Івана Огієнка на українську літературну мову та її історію. Констатується провідне значення рідної мови у формуванні особистості, нації, культури, держави. Обстоюється триєдиний антропоцентричний підхід до вивчення мовних явищ: людина – мова – світ.