Іван Іванович Огієнко, його роль в українській культурі - Рева, Л. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті Реви Л. простежено життєвий і творчий шлях видатного українця, патріота, вченого світового виміру І. Огієнка. Показано зростання майстра завдяки «київській» школі В.М. Перетца, його успіхи до часів еміграції. Завдяки архівним матеріалам, зокрема, спогадам О. Назаревського, простежено творчу атмосферу середовища. Проаналізовано науковий доробок ученого, зокрема його мовознавчі досягнення. Мова, за І. Огієнком, є дар Божий, який потрібно оберігати й плекати. Також зосереджено увагу на книгознавчих дослідженнях І. Огієнка.