Оказіоналізми як засоби увиразнення авторського мовлення миттрополита Іларіона - Дзюбак, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на матеріалі філософської трилогії Митрополита Іларіона «Житейське море» розглянуто оказіональні утворення як авторський поетичний засіб. Визначено основні способи творення цього типу неологізмів, авторські словотвірні моделі та засоби. З’ясовано функціональне призначення оказіоналізмів у поетичному дискурсі Митрополита Іларіона.