Публіцистичний дискурс епістолярію Івана Світличного - Загоруйко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У пропонованій статті здійснено спробу розглянути епістолярну публіцистику Івана Світличного крізь призму альтернативного дискурсу 19670-1980-х років. Проаналізовано та визначено особливості альтернативного дискурсу таборової епістолярної публіцистики та з’ясовано ключові аспекти цього листування. Амплітуда порушуваних проблем та широке коло адресатів листування автора засвідчує публіцистичність цього епістолярію та є органічним продовженням публіцистичної спадщини дисидентів загалом, а ідейна спрямованість кореспонденцій дає підстави зараховувати їх до альтернативного дискурсу на противагу офіційному (радянському).