Гендерний аспект лінгвістичних студій І.Огієнка - Монастирська, Римма (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена аналізу гендерних особливостей мовного матеріалу в науковій рецепції Івана Огієнка. Заналізовано лінгвістичні погляди вченого щодо становлення граматичної категорії роду в українській мові, виокремлено засадничі положення його мовозначих праць на предмет відображення гендерних асиметрій у сприйнятті й мовному представленні осіб чоловічої та жіночої статей. Окреслено перспективи подальших досліджень творчості Івана Огієнка в лінгвокультурному аспекті.