Інтерпретація історичних постатей у творах Михайла Старицького та Івана Огієнка: типологічний аспект - Попадинець, Оксана; Ковальчук, Оксана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджується зображення історичних постатей у творах Михайла Старицького та Івана Огієнка, показано наскільки вони є маскою-уособленням тієї чи іншої ідеї автора, а наскільки відповідають геґелівській формулі «розкриття людини», передусім у сфері її психології та світогляду.