Фразеологізми з компонентом голова у творах А. Свидницького - Коваленко, Борис (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2025)
У статті проаналізовано фразеологізми із соматичним компонентом голова на матеріалі творів Анатолія Свидницького. Мова творів письменника насичена фразеологізмами (приказками, прислів’ями), що є центрами, на які спирається або з яких починається авторська розповідь. Широке використання сталих сполук є свідченням високої художньої майстерності автора, досконалого знання ним літературної та народнорозмовної української мови, розуміння важливості фіксації мовного рівня сприйняття світу, генетично закодованого у свідомості або підсвідомості українського етносу.