Міфологема дорога як семантичний компонент мовної картини світу в сучасній українській поезії воєнного часу - Попович, Анжеліка (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2025)
У статті проаналізовано функціювання міфологеми дорога в поезіях воєнного часу Богдана Томенчука. З’ясовано її екзистенційне, сакральне й національно-символічне навантаження та виявлено мовні засоби, що формують міфопоетичний образ дороги в умовах війни, підкреслюючи духовний вимір пережитого досвіду.