Аналіз семантичної трансформації філософських концептів в аспекті наукового доробку Івана Огієнка - Дворніцька, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2025)
У статті розглядається у порівняльно-історичному аспекті проблема семантичної трансформації деяких філософських концептів, що є активними елементами сакральних текстів. Автор статті презентує означену проблему як одну з найголовніших в аспекті наукового доробку знаного лінгвіста та перекладача Біблії І. Огієнка. В якості ілюстративного матеріалу в дослідженні використані тексти Святого Письма у перекладі видатного українського науковця.