Висвітлення діяльності Івана Огієнка в урядових структурах Української Народної Республіки у працях Вітчизняних дослідникеів 1991-1999 рр. - Марчук, О.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2018)
Аналізуються дослідження науковців з висвітлення багатовекторної діяльності І. Огієнка на посадах міністра освіти та міністра ісповідань, Головно уповноваженого уряду УНР періоду Директорії в українському державотворенні початку ХХ століття.