Принципи науки про рідномовні обов’язки Івана Огієнка і сучасність - Бондаренко, Г.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються рекомендації Івана Огієнка щодо шляхів повернення українській мові належного їй місця не лише у сфері побуту, а й у всіх державних, громадських інституціях; створення сприятливих умов для оволодіння нею, особливо у період становлення своєї держави.