Погляди І.Свєнціцького та І.Огієнка на витоки українського друкарства - Черниш, Н.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Викладено відомості про основні книгознавчі праці видатних науковців І.Свєнціцького та І.Огієнка, що аналізують витоки українського друкарства. Наведено характеристику тематичних особливостей стародруків, визначено їх конструктивні та художні риси. Наголошено на спільності та відмінностях в наукових концепціях дослідників, які вперше в історії української бібліології ґрунтовно опрацювали початки національного книговидання.