Ідея соборності України у творчій спадщині Івана Огієнка (митрополита Іларіона) - Слободян, М.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті досліджується діяльність І.Огієнка як патріота-соборника у царині єдності народу, нації, держави, мови, культури, церкви. Показана творча свівпраця двох великих митрополитів - І.Огієнка і А.Шептицького, які були не лише великими соборниками, а й великими патріотами України.