Толерантність чи ворожнеча! Духовні пошуки Мелетія Смотрицького та Івана Огієнка в світлі рецепції Берестейської унії 1596 року - Сохацька, Є.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті йдеться про особливості релігійного світогляду двох діячів українського православ’я - Мелеті Смотрицького та Івана Огієнка. Акцентується увага на спільному, що їх об’єднує, це бажання подолати кризу православної церкви, спричинену Берестейською унією 1596 року.