Наталена Королева та її сучасники: Іван Огієнко, Олександр Кошиць, Василь Королів-Старий (за матеріалами канадських архівів) - Тюрменко, І.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
В статті на основі документального матеріалу з канадських архівів досліджуються раніше невідомі факти з життя та діяльності української письменниці Наталени королеви, аналізуються витоки її творчості, висвітлється її становище в середовищі української еміграції і зокрема, її стосунки з визначним українським вченим, релігійним та державним діячем І.Огієнком (митрополит Іларіоном), диригентом і копрозитором О.Кошицем тощо.