Феномен української Барокової книжки - Поліщук, Я.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується українська книжка епохи бароко. Автор посилається на оцінки проф.І.Огієнка з його піонерської праці "Історія українського друкарства" (1925), яка досі залишається актуальною в науковому обігу. Барокова книга була зразком естетики універсуму, унікальним поєднанням змісту та форми, слова та графіки. Вона органічно втілює національні риси українського мистецтва.