Іван Огієнко і бібліографічна комісія наукового товариства ім.Шевченка - Черниш, Н.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Викладено відомості про започаткування бібліографічної комісії Наукового товариства ім.Т.Шевченка; визначено основні періоди та напрями її діяльності. Наведено характеристику культурологічного журналу "Стара Україна" (1924-1925 рр.), на сторінках якого дослідники української книги - члени комісії - оприлюднювали результати власних наукових розробок. Наголошено на участі визначного книгознавця, історика українського друкарства І.Огієнка у діяльності бібліологічного осередку Галичини, розглянуто публікації вченого у журналі "Стара Україна".