Релігійний аспект життєво-творої і духовної біографії Юрія Федьковича (загальні зауваги) - Ковалець, Л.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті викладається історія питання, з’ясовується специфіка релігійного обличчя середовища, з якого вийшов Юрій Федькович, активна релігійно-просвітительська діяльність цього найбільшого поета зеленої Буковини та засвідчене в його оригінальній поетичній творчості складне, неоднозначне ставлення до Господа, що було зчаста наслідком "безсилого, хворобливого відчаю, але відчаю тимчасового" (І.Огієнко)