За утвердження прав української мови: Іван Огієнко і сучасне українське мовознавство - Євграфова, А.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У пропонованому огляді проаналізовано статті мовознавчого спрямування, які були надруковані у чотирьох наукових збірниках "Іван Огієнка і сучасна наука та освіта". - Кам’янець-Подільський. Вип. I, 2003. - 2007. - C.156-240. Всього 35 статей 39 авторів.