Мова як "Ступінь нашої свідомості", як "Найперша сторожа нашого психічного "Я"" - Франчук, Тетяна (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті йдеться про проблеми дослідження рідної мови як значущого фактора формування комунікативної культури молодої людини, її духовного та психічного розвитку.