"Поки живе мова, житиме й народ, як національність" - Лизанчук, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
Осмислено зміст науково-популярного видання "Рідна мова" Івана Огієнка, яке впорядкував і видав професор Микола Тимошик. Подано студентські коментарі, бесіди стосовно проблеми функціонування української мови в Україні.