Читаючи по-українському - викохуємо українську душу - Гурська, Д.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
У статті розкривається важлива для формування духовності українського народу думка щодо необхідності вивчення мови Біблії, через яку людина пізнає світ і себе у цьому світі. Акцентуючи на важливій біблійній символічній сентенції "любов", автор зазначає, що у біблійному мовному означенні це поняття виступає символом українського народу, омовлюється вербалізаторами номінативного та характеризуючого смислів, розширює свій значеннєвий обсяг через дихотомію "ненависть", увиразнення спілкування людини з видимим і невидимим світом, омовлення людини як посередника між дихотомами "рай" - "земля".