Василь Стус, шістдесятники і українська ідея - Поліщук, Я.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується позиція Василя Стуса в контексті руху шістдесятників та сучасної переоцінки цього явища. Василь Стус виявив стратегічне розуміння завдань свого покоління. Він тяжів до культурної універсальності в поезії. Завдяки цьому поетові вдалося зберегти авторитет та стати феноменом для пізніших поколінь.